HC-SR04 ve Buzzer kullanarak arabalardaki park sensörüne benzer şekilde çalışan yaklaştıkça daha sık bipleyen bir sistem oluşturmaya çalıştım fakat bir türlü çalıştıramadım. Boş zamanı olan nerede hata yaptığımı söyleyebilirse sevinirim. int sensorRead = 0; int buzzerTimer = 0; int pin_Buzz = 3 ; int pin_trig = 8 ; int pin_echo = 7 ; int buzzerDelay = 1000; int timer = 2; void setup(){ pinMode(pin_Buzz,OUTPUT); pinMode(pin_trig,OUTPUT); pinMode(pin_echo,INPUT); Serial.begin(9600); } void loop(){ digitalWrite(pin_trig,HIGH); delay(1); digitalWrite(pin_trig,LOW); int time = pulseIn(pin_echo,HIGH); sensorRead = (time/ 2 ) / 29.1 ; buzzerDelay = map(sensorRead,1,100,200,2000); Serial.println("Buzzer Delay: "); Serial.println(buzzerDelay); Serial.println("Sensor READ: "); Serial.println(sensorRead); if(sensorRead > 0 ){ while( timer > 0 ){ timer = timer - 1 ; digitalWrite(pin_Buzz,HIGH); delay(buzzerDelay); digitalWrite(pin_Buzz,LOW); delay(buzzerDelay); }} timer = 2; delay(1); } Devre bağlantısını kontrol ettim ama hata olma ihtimaline karşı göndereceğim yine de bir saat içinde . Teşekkürler.
bir de NewPing kütüphanesini indirip deneyin.: https://code.google.com/p/arduino-new-ping/downloads/list
Çok teşekkür ederim unutmuşum sorun çözüldü.