Merhabalar; Elektronik okumama rağmen bilgisayara olan ilglm nedeni ile bu alanda çalışmaktayım. Lise yillarim ve sonrasi Harun Bayram in kitabindaki calismayan devreleri yapabilmek icin selanik pasajinda gecti. Neyse, simdi en azindan hobi amacli ugrasmak icin arduino kit almayi düsunuyorum. Bunca zaman elektronikten ayri kalmis biri için hangi kiti almaliyim sizce. Degerli fikirlerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum. saygilar
robotistan.com a bakın içinde kitap olan 2 set var biri yeni başlayanlar için diğeri başlamış ve gelişmiş uygulama yapmak isteyenler için. yeni başlayan için olanı ile başlayın.
Teşekkürler; bu setten mi bahseiyorsunuz acaba? bir de fundiuno’lar var ama bu kitler hakkında hiç bilgim olmadığından doğru kiti almak açısından öğrenmek istedim. selamlar http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Baslangic-Seti-Rev3,PR-954.html
verdiğiniz link ok dir içinde orjinal uno var onun. sonu xxxxduino biten çok kit var hepsinde ufak tefek değişiklik oluyor ilk başlangıçta kafa karıştırıyor. öğrenince gerekirse alırsınız onları.
Tekrar merhaba; Mesleğim gereği bilgisayarlar ile çalışmaktayım. Setlere bakarken bir de şu seti gördüm. http://www.robotistan.com/Arduino-Super-Uygulama-Seti,PR-2115.html Bu set sanki bana daha uygun gibi geldi ama yine de bilemiyorum tabii. Kısmetse yarın almayı planlıyorum ama hala karar veremedim. Farkları vs. nelerdir acaba? Karar vermem gerek artık
Saygılar
Bu setin yanina arduino kitabini ayri alirsaniz bir eksiginiz olmaz. Ilk set hayatinda hic makine-insan etkilesiminde bulunmamis kisiler icin hazirlanmisken, ikincisi arduino ile temel islemlere hakim kisilerin internet of things vb projelerine rehberlik yapmasi icin hazirlanmis bir settir.
bende yaklaşık senin gibiyim (En azından Harun BAYRAM’ın kitabı hakkında aynı fikirdeyim) kendim nasıl başladığımı anlatayım belki işine yarar. Set almadım zira setin içinde doğal olarak başka insanların fikirlerine göre şekillenmiş malzemeler var. Onun yerine sadece bir tane uno r3 aldım ve küçük projeler geliştirmeye başladım. zaten üzerinde pin 13’e bağlı bir led vardı ve minik minik bişeyler yapınca hemen ihtiyaçların belirginleşiyor. Ardından bi tane sıcaklık sensörü ve bluetooth modülü aldım. biraz kurcalayınca da ethernet modülü ihtiyacımı gördüm. sonra 1-2 tane arduino mini ve nano da alınca artık zaten işin içindeydim
Set tabiki çok faydalı ama zaten elektroniğin içinde büyüyen bizim gibi insanlar buzzer, buton, led gibi modülleri içeren setlere pek ihtiyaç duymaz bence. Kitaplar konusunda da kesinlikle almalısın özellikle yeni çıkan kitabı HB’den geçen hafta aldım. Gerçekten çok faydalıymış
merhaba nihayet dün itibarı ile süper başlangıç setinden aldım. uygulama seti alacaktım ama yükseltme seti varmış zaten, ileride onu da alırız kısmetse. çok fazla kurcalama zamanım olmadı henüz. led yakıp söndürdüm o kadar
bu aşamada ne yapmalıyım, nerden, nasıl başlamamı önerirsiniz. öncede belirtmiştim uzun zamandır uzak kaldığım için yanlış başlangıç yapmak istemiyorum. selamlar
setin içinde kitap varsa örnekleri cümle içinde kullan gerisi gelir
Merak ettigin, pratikte etkisini gorebilecegin ornekler uzerinde ilerlersen gayet zevkli olacaktir. Mesela oda sicakligini kayit etmek, buna gore farkli renklerde led yakmak, kapinin acik olup olmadigini kontrol etmek vb. Bunlari yaptikca daha eglenceli konular bulacaksin Kolay gelsin
lise yıllarında o kadar uğraşıp çalıştıramadığım yürüyen ışık devresini 15 dk. gibi kısa bir sürede yapıp çalıştırınca şaşırmadım desem yalan olur. içimde ukte kalmıştı
http://www.youtube.com/watch?v=LicR\_jxLNqQ bazı devreleri inceledim ama setin içinde olmayan bazı ekipmanlar lazım olacak sanırım. ufak hoparlör, 4 ayaklı buton vs. bunların haricinde neler almamı önerirsiniz. ve mevcut kit ile yapabileceğim örnek devreleri ve kodları nereden bulabilirim. selamlar.
eğer kiti robotistandan aldıysanız içinde coşkunun kitabı da vardır. o setteki malzemeler ile kitaptaki örneklerin tamamını yapabilirsiniz. kitabın içinde hem şema hem kodlar var, programları da coşkun taşdemirin sitesinde bir linkten indirebilirsin…
evet robotistan’dan aldım hocam sensör, dört ayaklı buton vb. elemanlar eksik. bunlar kite dahil mi bilmiyorum ama hırsız alarmı, mesafe sensörü vb. devreler yapabilmek için ne gibi malzemelere ihtiyacım var acaba.
Hangi seti aldınız? Normalde Robotistan.com’daki setlerde butonlar da bulunur.
Set veya ekipman ihtiyacına göre değişir. Nelerin eksik biz bilemeyiz.
O setten ben de aldım ve kitaptaki bütün uygulamaları yaptım kendime göre bazılarını değiştirdim kodlar üzerinde uğraştım. Şimdi ikinci kitaba geçtim oradaki uygulamaları yapıyorum. Benim size tavsiye edeceğim kullanımı kolay arduino ekipmanları şunlar; HC-SR04 ultrasonik mesafe sensörü, HC06 veya HC05 Bluetooth modülü, DHT11 ısı ve nem sensörü, USB host shield, NOKİA 5110 grafik lcd, Ethernet shield, motor sürücü shield, servo motor, pır sensör v.b. Bunlarla ilgili internette birçok uygulama mevcut. Ayrıca sumo robotlarla uğraşıyorsanız Zumo robot kitini de alabilirsiniz.
Arkadaşlar bence bütçenizi en verimli şekilde kullanmak için www.aliexpress.com sitesinden alışveriş yapmalısınız. Zira robotistan çok pahalıya satıyor ürünleri, bence gerek yok o kadar para harcamaya. Yarı fiyatına dediğim siteden gönül rahatlığı ile alışverişinizi yapabilirsiniz.
forumda alibabexpressten alıp orjnal olmayan benzer urunle uygulaması çalışmayan da var, duzgun çalışan da var ürünün bire bir orjinali olmazsa emeğiniz boşa gidebilir buna da dikkat edelim, yurt dışından mal getirmeye, elektroniğe aşına kişiler kolay kolay hata yapmıyor ama hayatında direnç bile görmeden robot yapmaya kalkan kişilerin verdiği siparişler var hatta kargo dahil 100 usd bile tutsa gumruge takılan urunler var yurtdışından kayıtsız kargo ıle gelıp sahıbıne aylarca ulaşamayan mallar var. alibabaexpress ten veya dx ten mal alacak kişilerın dikkat etmesi gereken çok detay oldugunu da belirtelim.