BLUETOOTH seri haberleşme

Mobil telefonum üzerinden arduino ya bluetooth modül üzerinden çoklu veri gonderdigimde sorun yaşıyorum. Rgb led için mesela 3 farklı değer gönderdiğim de netice alamıyorum. Ama tek veri gonderdigimde sıkıntı olmuyor. Acaba bu sorunu nasıl aşabilirim?

Kodu gorelim boyle kuru kuru nereye kadar

Kod bu Ömer bey. Sıkıntımız şu; 3 tane değer gönderiyorum Bluetooth term uygulamasından fakat istediğim neticeyi alamıyorum. Ancak aynı kodu seri port ekranından haberleştirdiğimde istediğim neticeyi alabiliyorum. Acaba sıkıntı nerde? include SoftwareSerial mySerial(10,11); // RX, TX const int redPin = 3; // the pin that the red pin of the RGB LED is attached to const int greenPin = 5; // the pin that the green pin of the RGB LED is attached to const int bluePin = 6; // the pin that the blue pin of the RGB LED is attached to define HEADER ‘Z’ define MESSAGE_BYTES 4 // the total bytes in a message void setup() { // initialize the serial communication: // Serial.begin(9600); // initialize the ledPin as an output: pinMode(ledPin, OUTPUT); // bluetooth serial mySerial.begin(9600); } void loop() { if ( mySerial.available() >= MESSAGE_BYTES) { if( mySerial.read() == HEADER) { int red = mySerial.read(); int green = mySerial.read(); int blue = mySerial.read(); analogWrite(redPin, red); analogWrite(greenPin, green); analogWrite(bluePin, blue); } } }

kod güzel olmuş. bazı bluetooth moduller veya telefonlar eskiden tx buffer dolmadan mesajı atmıyordı mejajın arkasına anlamsız 20-32byte rastgele bilgi doldurup atardık hatta nokia telefonlarda 512byte kadar çıkıyordu, sizin tx mesajınız kısa geldiği için buffer dolmuyor olabilir ama tek byte atınca gidiyor diyorsunuz, o zaman telefondaki programla ilgili bir şey olabilir 3 byte atarken byte lar arasına 10-20-50-100ms kadar bekleme koyun birde öyle deneyin. android telefonlardaki bt seriprt her karakterden sonra bir timeout süresi gerektirebiliyor…

Malesef dediğinizi yaptım baya yine olmadı sorunun çözümünü hala bulamadım seri monitör üzerinden rgb led kontrol edebiliyorum ama bluetooth üzerinden edemiyorum

Pcden bluetooth module baglanin hyperterminalle veri yollayip deneyin