bomba imha robotu

pic ile haşırneşir omuşluğum var, bitirme tezim için bomba ihma robotu yapacağım robotta ip kamera ile canlı görüntü mesafe ısı nem sensörleri olacak(daha ekleme yapacağım) ve en önemlisi 6 eksenli step motorlu robot kolu olucak. öncelikle bunu pic ile yapıcaktım sonra picten vazgeçtim, sonra raspberry ile çalışmaya kara verdim ama raspberrye pythondan client yazmam ardından pc den de c# server programı yazmam vs gerekecek ayrıyetten kartın kendi protoköllerini yazmam gerekecek yapılabilr ama tek başıma çok uğraştırır. son kararım ise arduino yapmak. robot kolunu paletleri sensörleri arduinodan sürücem , kamerayı ise ip wireless ip kamera ile kontrol edeceğim, son olarak ise c# tan bunlara uygun bir program yazacağım. sorularıma gelince, arduino pc arsında kullancağım rf modülleri bluethoot modül olur ise alıcısı herhangi bir bluethoot modül olurmu yoksa aynı şekilde pc içinde alıcı kartı almam gerekir mi? ve bluethoot yerine wifi kullansam nasıl olur? son olarak ip kamera +ethernet modülü ardu için ve wireless modülü. ip kameradan gelen digital veriyi ardu ile wireles üzerinden aktarabilrmiyim .

Kanal sayısı yetiyor mu o kadar çevresel eleman için. Bence algılayıcı ve eyleyicilerin sayısını azaltmalı veya harici multiplexer kullanmalısın.

nasıl yani anlamadım fazla olan nedir?

Sıcaklık sensörü (1 adet pin işgal ediyor mesela), Nem sensörü, Mesafe sensörü , 6 adet step motor (?) , ip camera Bütün bunlar için yeterli pin sayısı olmayabilir.

mega aldığım için yeter. çokda sorun olmaz. 50 küsür pin var