BootLoader Yaparken This report would have more information with “Show verbose output during compilation” enabled in File > Preferences. Arduino: 1.0.6 (Windows 7), Board: “Arduino Uno” avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update. avrdude: error: programm enable: target doesn’t answer. 1 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check. Bu Hatayı Alıyorum Nasıl Çözerim ?
bootloader konusunda yardım edebilir misin arduino megaya bootloader yapacağım uno ile
usbasp var mı ?
usbasp derken bi adet arduino uno var onunla megaya bootloader yapmayı düşünüyorum fakat bi sonuca ulaşamadım
ya bende pek bilmiyorum ben USBasp İle Atmaya Çalışıyorum ama bu hata çıkıyor bendede Allahını Seven Bir Yardım Etsin Lütfen Ya
usbasp ile icsp pinlerinden direk programlama yapabilirsin usbasp programın usbasp yi tanıması lazım daha sonra icsp portuna takıp işlemciyi okumaya çalışın bu işleri yaparken bağlı işlemciyi tam tanımlamanız lazım. okuyamıyorsanız işlemci bozuk da olabilir yada kaçak akımlardan hasar almıştır
Ben atmega2560 a boot loader yüklerken çok sorun yaşamıştım ama şu yazılım bu konuda çok pratik üstelik tüm arduinoları otomatik tanıyıp bootloader yazabiliyor tavsiye ederim. http://www.gammon.com.au/forum/?id=11635
optiboot standart arduino kutuphanesi değil sadece uyumlu ve daha az yer kaplayan bir bootloader programı, bunu bilerek kullanmakda fayda var