http://www.robotistan.com/Arduino-UNO-R3-Kombo-Kit,PR-1395.html sizce bu ürün klonmu yoksa orjinal mi
klon değil orjinal. şurada http://arduino.cc/en/Main/Buy yetkılı dağıtıcılar listesınde europa kısmında Turkey e bakarsanız robotistanı görürsünüz.
teşekkürler
aliexpresste 11 dolara satılan orjinal görünümlü unoların çakma olduğunu garanti ederim. aldım denedim clone sınıfına bile alamayız çok kötü
Orjinali Türkiye’den almak daha mantıklı gibi
Hobbykingdeki klonlar çok iddalı 2-3 yıldır herütlrü ürünün klonunu ordan alıyorum hiçbir ürünün orjinalinden farkı yok.
@Amanda robotistan’da satılan ürünün klon olduğunu nerden çıkardın? DIP soket olunca klon olmuyor. aksine SMD yerine ftdi kullanmadan atmega328 programlarken kullanılabildiği için tercih edilebiliyor. robotistan’da satılan ürünler aksi belirtilmedikçe orjinaldir. klon olup olmadığını üzerindeki chipten anlayamazsınız, chipin klonunu yapmazlar, boardın klonunu yaparlar.
Boardun üzerinde made in italy yazmak kolay tabii ki ama Robotistan.com’dakilerin klon olmadığı (klonlarını da ayrı satıyorlar fundino diye) biliyoruz. İlla adamların ithalat belgesini mi isteyip getirelim. Kaldı ki boardların klon olup olmaması birşey değiştirmiyor. İtalyada üretilmesinin bir önemi yok. Kaliteli üretilmiş her board kullanılabilir.
Şurada http://arduino.cc/en/Main/Buy Arduino distribütörlerinin listesini görebilirsiniz Turkey kısmında robotistan.com’u görebilirsiniz.
Can sıkıyorsun. Sen de benim yazdıklarımı okumamışsın. Arkadaş bu ürün klon mu diye sormuş hayır değildir dedik açıkladık. Sonunda da ne dedik klon felan çok farketmez yeter ki kaliteli üretilmiş olsun. Buradan ne anlıyorsun sen? Robotistan’daki arkadaşları tanıyorum evet ama maddi bir bağımız yok. Üslübunu düzeltmeni tavsiye ediyorum. Ya da önceki mesajlarının birinde dediğin gibi forumu terkedebilirsin.
Amanda isin gucun goygoy, hem yanlus bilgi veriyorsun, hem liselilik yapiyorsun. Robotistan’da satilan arduinolardan daha once aldim ve hepsi orjinaldi. Almadan, fotografina bakip konusuyorsun, zaman ve yer israfisin. Liseyi bitirince gel.
Burada birinci onceligimiz olabildigince dogru bilgi vermek, ikinci onceligimiz eglenmek, bunlari yapiyorken de belli seviyede okunabilir bir dil kullanmak. Bu feed’de iki onceligide hice saydin. Teknik/teorik bilgin fazla olabilir, bunu anlasilabilir sekilde aktarman, karsindakilerin anlamasini saglaman gerekli. Yorumlarindan benim anladigim bariz eksik ve yanlis bildigin halde (klon arduino konusunda) “ben daha uzaga iserim”. Yabanci forumlarda (stackoverflow, reddit) cogunlukla sidik yaristiramayacagdan daha rahatsindir tabi
Cok bilgi aktarmak istiyorsan bir kac yazi yazarsin genclerde feyz alir, uslubuna alisir, degilse safi goygoy der gecerler.
Benim arduino ile tanışmam robotistan ve bu site sayesinde oldu. Benim amacım reklam yapmak falan değil. Tamam klon olduğunu iddiaa edebilirsin, hatta gerekli merciilere şikayette edebilirsin. Ama işte laf çok icraat yok misali adamlar bir nevi hizmet yapıyorlar Türkçe bir site yapmışlar arduino platformunu insanlara duyurmaya çalışıyorlar. Benim için en ucuz olan önemli değil, bana en yakın olan ve bu hizmetin bu ülkede giderek artıp gelişmesidir. Bu insanlar elini taşın altına koymuş ticaretini yapıyorlar ister alırsın ister almazsın serbest piyasa ekonomisi.