CNC MAKİNASINI 3D PRİNTER A ÇEVİREBİLİRMİYİZ

Merhabalar. Elimde mevcut olan cnc makinasını 3d printera çavirmek istiyorum. 3D Printer yapımları ile ilgili bir çok kaynak araştırdım fakat hep nema 17 ile yapılanları var. Sorunum bendeki step motorlar Nema 23. Nema 23 ü kontrol edebilecek Ramps 1.4 e bağlanabilen motor sürücü varmı? CNC-3DPRİNTER Dönüşümünde Arduino Mega kullanacağım. Not: Nema 17 step motorları Mevcut cnc makinamın şasesini kaldırmayacağını düşündüğüm için üzerinde bulunan nema 23 leri kullanmayı tercih ettim.

Hazırdaki sistemde step sürücünüz yok mu? tb6560 türü kontrol kartı + sürücü türü bişey mi kullanıyorsunuz?

kendinden sürücülü kartım var. 3 eksenli. üzerinde dediğiniz gibi tb6560 sürücüleri dahili olarak var. Bu kartı 3d printerda kullanabilirmiyim peki?

yani sadece pc ye cnc programı yerine printer programı kurarak yapabilirmiyim. ama exdruder de 1 step motor istiyor. yani toplamda 1 step motora daha ihtiyacım var. Kartım 3 step motor sürüyor.

O kartla profesyonel olarak iş çıkarmanız zor çok tutarsız oluyorlar. Uzun zamandır cnclerle ilgili bişey yapmadım. Size tavsiyem ucuzundanda olsa harici sürücülü bişeyler yapın. 3d printerlerde boşluğa step kaçırmaya tahammül yoktur. Ramps zaten kendi başına bi kontrol kartı her step sürücüyle çalışır. Hazırdaki kartınız veya 4 eksenli bir türevi ilede olur. Mach3 yapılandırma lpt konfigürasyonlarına bakıp her eksenin step dir en pinlerini bulup biraz modifiye etmeniz gerek sadece.

Ramps her step sürücü ile çalışıyorsa o zaman çok iyi. Toshiba nın harici sürücülerini bağlarım olur biter. Teşekkür ederim. Birde bu 3d printer için çizimleri hangi programla yapıyoruz? Hangi programla makinaya gönderiyoruz? Uzantısı nedir? İnternette hazır çizimlerde varmı?

Ben 3d çizimleri solid ile yapıyordum. 2 yıldır el atmadım aşinalığınız varsa 2010dan itibaren autocad ilede tasarım yapabilirsiniz. Bu iş için özel cam programı vardır araştırın çizimleri g code a çevireceksiniz. Açıkçası 3d printer kullanmadığım için gerisini bilmiyorum. Normalde 3d işlemek 3d printerin tersine bi işlem olduğuna göre mach3le falanda kontrol edilebilir gibi geldi bana. Bi araştırın bakalım. Ramps ile ilgili dökümanları kurcalayın.

solid ile çizim yaptığınızda dosyayı .stl formatına çeviriyorsunuz , farklı kaydet dediğiniz de objeyi otomatikten .stl formatında kaydedebilirsiniz. daha sonra “cura” isimli bir program var bu programa stl dosyasını attığınız takdirde , import gcode yaparak gcode dosyasına aktarıyorsunuz.daha sonra da 3d printer üzerinde ki sd karta gcode dosyasını atarak , menü aracılığı ile başlatabiliyorsunuz.