custom üretimlere ne kadar güvenebiliriz.

kısa süre içinde bi arduino almam gerekecek bu yüzden yurtiçi bir tercih yapmak istiyorum ve bana biraz yüksek maliyetli geldi ikinci ellere bakmak için bir kaç sitede gezinirken custom üretimleri gördüm. sizce ne kadar güvenilir? yani herkes tamamen aynısını yapıyor sadece birinin lehimi mi kaymış oluyor yoksa portların yanlış bağlanması falan yaşanıyor mu? bir de en güvenilir custom nedir. funduino falan gördüm ancak karar veremedim. bir de destek açısından cutomlarda sıkıntı çeker miyim çok çok teşekkürler

ben banggooddan almistim hala kullaniyorum. hic bir sikintim yok fiyat olarak ucuzda

sparkfun, adafruit üretimleri de custom, sparkfun aşmış kalitede, adafruit aşmış kullanılabilirlikte ürünler üretiyor. çin mallarında kalite sıkıntısı olabilir, ne kadar ekmek o kadar köfte. 1 yerine 2 çin malı alırsınız, birisi çalışırsa kardır, ikisi çalışırsa süperdir dersiniz. çok sıkıntılı değillerdir. azıcık renkleri kayık, lehimleri az (bazen çok) görünür o kadar. önemli olan prototipleme sırasında bir sorun yaşadığınızda aklınıza “bizim board mı bozuk?” sorusunun gelmemesi. geldiğinde elinizde çalıştığına emin olduğunuz bir board ile test edebilmeniz. yoksa soru işaretleri insanı tüketir. ne kadar az soru, o kadar hızlı üretimdir. prototiplemede soru işaretlerine çözüm için yapılan bir işlemdir, yanına ek soru işaretleri çıkartacak her adım problemin çözümünün uzamasını sağlar. bir kaç tane yan sanayi alın, bazı testler, (led yak söndür :), analog değer okuma, pwm kontrolü vb) yapın çalışıyor demektir. çok ekstrem problemleri varsa (özel voltajlarda civatayı sıyırmak, 13 pin de devreye girdiğinde sapıtmak vb.) yapacak bişey yok.