DHT11 LCD EKRANA YAZDIRMA

Merhabalar, şu linkte http://arduinoturkiye.com/arduino-uno-16x2-lcd-pcm1602b/ lcd bağlantı şeması vesaire anlatılmış. fakat kafmaın karıştığı bir kaç konu var bilgi eksikliğinden kaynaklı. dht 11 sensörü de 5v ve gnd girişlerini kullanıyor, bu linkte de breadboard a bağlamış. ilk olarak, dht11 i nasıl bağlayacağım? ayrı bir kart mı gerekli? ikinci olarak; http://arduinoturkiye.com/wp-content/uploads/Uno\_16x2\_LCD\_bb.jpg breadboard tam olarak ne yapıyor burda? açıklarsanız sevinirim. breadboardın sağ alt köşesindeki kabloları da tam kavrayamadım. üçüncü olarak, kullanacağım breadboard türü fark eder mi? yoksa her breadboardta bunları yapabilir miyim? dediğim gibi bilgi eksiğim çok fazla ve olabildiğince hızlı tamamlamaya çalışıyorum. şimdiden teşekkürler. son olarak ise, şu yorumda yazılı kodu, dht11 için de kütüphane vs değiştirerek kullanabilir miyim? http://arduinoturkiye.com/arduino-uno-16x2-lcd-pcm1602b/#comment-150

Beyler lütfen biriniz bi bilgi versin o bile yeter

sitede breadboard ile ilgili anlatım var. dht11 sensoru tek başıan satılır ek borda ıhtıyacınız yok.

sorunu çözdüm.

iyi günler ben lcd ekranda hem lm35 ile ölçtüğüm sıcaklık değerini hem de bir buton yardımıyla aşağı yukarı sayıcıyı yazdırmak istiyorum.fakat delay kalıplarıyla ilgili bir sorunum var.hem sıcaklık ölçüm sıklığı için bir delay değeri ayarlamam gerekiyor hem de butona basılı tuttukça sayıyı ne kadar hızlı sayması için bir delay değeri girmem gerekiyor.yani ikisi için de farklı delay değerleri girmek istiyorum ama her zaman son yazdığım delay değerini her ikisine de uyguluyor.mesela ben sıcaklık ölçümünü 500 ms de bir,sayıyı 100 ms de bir saymasını istiyorum.fakat her zaman son yazdığım delay değeri olan 500 ms olarak ayarlıyor her ikisinin de zamanını.ben bu farklı delay değerlerini yazılımın hangi kısmına koyarsam ikisi için de ayrı delay değerleri ayarlayabilirim.teşekkürler…

uzun delaylar başa bela diyelim 5000ms bekleme ihtiyacınız var ama bu arada bazı şeyleride kontrol etmeniz lazım delay(5000) yazmak biraz mallık olur size tavsiyem kontrol sıklığınız ne ise delayı daha ufak delaylara bölmeniz ve gerekli kontrolleri yapmanız. örnek1: delay(10) bişey kontrol et delay(10) başka bişey kontrol et delay(10) bişeyle bişeyi topla say filan delay(10) bi değer değişikse bir yer atla veya bi rutin çağır delay(10) son bişeyler kontrol et delay(10) tuşa basılmışmı bak delay(10) sayac bılmem kaç olmuşsa bi işi yap delay(10) ekrana bişey yaz delay(10) led yak led sayac bir arttır delay(10) ledsayac max degere ulaşınca led sondur led sayac sıfırla yukarıdaki fıkre gore 100ms bekledik ama bu arada bır suru seyıde kontrol etmiş olduk. örnek2: loopa girmeden önce sanal delay sayacini sıfırla herhangi bir loop başlat while veya for veya do farketmez bişey kontrol et başka bişey kontrol et bişeyle bişeyi topla say filan bi değer değişikse bir yer atla veya bi rutin çağır son bişeyler kontrol et tuşa basılmışmı bak sayac bılmem kaç olmuşsa bi işi yap ekrana bişey yaz led yak led sayac bir arttır ledsayac max degere ulaşınca led sondur led sayac sıfırla delay(10) sanal sayaci artir kontrol et eğer sayac 500 ü aşmışsa looptan çık herhangi bir loop sonu oldu loop başına dön inşallah anlatabilmişimdir.