Merhaba arkadaşlar konu açmada ve soru sormada bir hatam yanlışım varsa şimdiden özür dilerim. Bitirme ödevi olarak E-Seçim sistemi modülü yapacağız. Bu modül aracılığıyla oy kullanımı yapılacak ve kullanılan oylar direkt internet vasıtasıyla merkezdeki sisteme gönderilip veri tabanına kaydedilecek. Danışman hocamız Arduino kullanmamızı söyledi. Ancak bu konuda hiç bir fikrimiz yok. Bizim projemizde Arduino’yu nasıl ne şekilde kullanabiliriz? Programlama dili olarak JAVA, PHP veritabanı olarakta MySQL bilmekteyiz.
Konunun açıldığı yer doğru fakat konu adı hatalı gibi. Elektronik Seçim sisteminde arduino kullanmanızın sebebi nedir anlayamadım? Elektronik seçim tamamen elektronik ortamda olan, dokunmatik bir ekran vasıtası ile gerçekleştirilen, kullanıcı ile etkileşimin sadece dokunmatik ekran ile olduğu bir platform. arduino ile bu sistemde ancak, oy kullanılınca kapının açılması, kabinin dolu/boş olup olmadığının gösterilmesi sağlanabilir. bunun dışında eski sandık sayımı yönteminde belki sandığa zarfın atılıp atılmadığı kontrol edilebilir vb. yani henüz projenin gereksinimleri ve amaçları tam olarak tanımlanmamış. yukarıda yapılan tanımlamada arduino’nun oturabileceği bir konu bulunmuyor. oy giriş platformu olarak arduino’üzerine eklenecek butonlar, lcd ekranlar kullanılacaksa bu oldukça saçma bir yapı olacaktır ![]()
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim proje kafamızda şekilsel olarak belli ben sadece basitçe özet olarak geçtim buraya. Ama şunu da itiraf edeyim ki nereden nasıl başlasak bilememekteyiz. Böyle bi modülü biz mi tasarlayacağız piyasada hazır bulabilir miyiz onu da bilmiyorum. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum bizim projenin hiç bir yerinde arduino göremiyorum biraz araştırınca bunu tamamen anladım.Ancak hocamızın bu konudaki ısrarını da çözebilmiş değilim. Arduino dışında bize ne önerirsiniz ne yapmalıyız nerden nasıl başlamalıyız??
bence öncelikle hocanızdan arduino’yu bu projenin neresinde görmek istediğini öğrenmelisiniz. gerisi buna göre şekillenecektir. bir projenin kısıtlarını bilmeden projeyi gerçekleyemezsiniz. kısıtlar tasarım aşamasından önce belirlenmelidir ki, proje ölçeklenebilsin, ihityaçlar ve limitler tam olarak belirlensin. eğer bu projede sizin kısıtınız arduino ise, öncelikle onun amacını öğrenmelisiniz. ardından arkası gelir zaten. başarılar.