ENC28J60 test yardımı ÇÖZÜLDÜ..

ENC28J60 yı uno ile projemde kullanmak istemekteyim Ancak ENC28J60 ethernet modülü bir türlü İp adresini aldıramadım Ancak Arduino örnekleri içinde Ethernet > webserver örneğini yüklüyorum Ancak serial monitörde Server is at 0.0.0.0 geliyor herhangi bir işlem yapmıyor. Bağlantılarıda defalarca test etttim SI=11.pin SO=12.pin SCK=13.pin CS= 10. pin sonrasında CS= 8 ile de denedim Ayrıca enerjiyi 3v3 ile 5v ile de denedim sonuç değişmedi. Ancak ethernet modüle ethernet kabloyu sokunca ledler yanıp sönmekte. ENC28J60 ın çalışıp çalışmadığını test etmek için farklı ne yapabilirim.?

Bilen yok sanırım..

sitemizde bununla ilgili yazı vardı oraya baktınızmı

EtherCard.h kütüphanesinin içindeki örneklere bak Ethernet.h kütüphanesinde örnekleri enc28j60 modülü ile çalıştıramazsın. https://github.com/jcw/ethercard

Sn Okoman zaten sitedeki 3 adet yazıyı okuduktan sonra heveslendim ethernet modüle aldım. ancak başarılı olamadım. Sn Hasansavun zaten arduino yazılımındaki ethernet > webmaster örneğini denedim çalıştıramadım.

program kurulumu ile gelen kütüphane ethernet shild için hazırlanmıştır. senin modül için linkteki kütüphaneyi indirip denemen lazım. yada okoman beyin dediği arduino türkiye sayfasında yazan örnekleri kurup denemelisin. önemli olan senin kullandığın modül ile EtherCard.h kütüphanesinin kullanılması kolay gelsin. not: bir önceki yazımda kütüphane isimleri çıkmamış düzelttim

ethernet kablosunu adsl modem veya rooter a bağlanacak. yazıların altında veya yukarıdaki lib leri kullanın ancak bu libler arduino standart kutuphanesi ile uyumlu değildir. enj28j60 arduino ethernet çıkarmdan once yazılmış bir kutuphane o nedenle bekledıgın gibi çalışmayabilir. benım hatırladığım dhcp den ip almaz enj28j60 elle kodun içinde kendi networkunuze uygun bir ip vermeyi deneyin

Sn Hasansavun ve okoman ilginiz için teşekkürler belirttiğiniz ethercard.h kütüphanesi sayesinde haberleşebildim Yardımlarınız için tekrardan sağolun