GAZ DEDEKTORU

Cok komplex bir proje degil. 2gaz sensoru ve bir dht 11 sensoru lcD. Led, buzzer kullaniyorum.. arduino etherneti turkiyeden 45 liraya aldim alisveris sitesinden o kacak yada klondur kesin.. unoyu da Dx sitesindenn Satin almistim .

usb kabloyu kullanmayınca devren çöküyorsa bence herşeyi kontrol ederek tekrar kur bir kabloyu yanlış yere bağlamış olabilirsin.

hocam belki 10 a yakın adaptor denedim bazılarında değerleri gosteriyor bir süre sonra tekrar kayboluyor .. siz nasıl bir adaptor önerirsiniz gidip alayım bir tane .. kusura bakmayın boyle sorularla mesgul ettiğim için

switchmode (smps) çalışan adaptörler olursa iyi olur. 1A 12v bir şey işini görür ama usb kabloyu çekince devre çöküyorsa bunun adaptörle alakası olmayabilir.

bir süre değerleri gosteriyor sonra yine birden güc kesiliyor sadece arduinonun power ledi yanık oluyor ve lcd de sadece ısık. kontrol ettim devreyi bir hata goremedim ..4 analog çıkışı kullanmamın bir nedeni olabilir mi acaba 2 si sensor için 2 si pcf entegresi için..

onlardan dolayı sorun olmaz. devre o duruma düşünce voltajları ölçtünmü +5v pininde kaç volt var mesela ısınan parça varmı.

onu olcmedim daha hocam olceyim ama genel olarak arduino çok ısınıyor usbdeyken de .

Hocam size birşey danışmak istiyorum projeyi yaptim su an calisiyor. Seviyemi az çok anladınız .diyorum temsili ledler koymustum projeme havalandirma dogalgaz diye isim verip.l internetten kontrol edebiliyorum… Simdi led yerine bir role ve küçük bir pervane alsam değerler yükselince pervaneyi acilsa ve ben kontrol etsem. Acip kapatabilsem ..mumkun mu bu zorluk derecesi ne olur

led çıkışlarını birer transistörle sürersen röle ustunden fan bağlayabilirsin.

proje teslimi yaza uzadı o yuzen extra birseyler yapmak istiyorum ..Çok Tesekkürler cevaplar için.

hocam pervane kontrolu için role sartmı normal led çıkışını direkt fana bağlasam . zaten değerler yüksekken otomatik ledler yanıyor bu sekilde fan çalışşsa ..

fan çok akım çeker, arduino’yu yakarsın, röle olur, motor sürücü olur dışarıdan beslemeli arduino ile sadece kontrol etmeli bir şey kullanmalısın.

zaten extra besleme uygulyacagım 12v dc ve 1 A LİK .

ekstra beslemeyi arduino ile nasıl kontrol edeceksin?

işte Burda acemiliğim söz konusu komutu bir defa yükleyip sonra usb kablosunu çekeyim dedim . dısarıdan beslemeyle devam etsin çalışmaya mümkün değil mi bu ..

zaten sensor değerleri yüksek olunca kendi otomatik kapansın istiyorum led kullanıyorum onlar kapanıyor ledin çıkışına fanda bağlasam oda sonmez mi..

Su an için temsili ledler koydum değerler sensor değerleri belirli bir seviyete yükselince yanıyor ayrıca netten de kontrol edebiliyorum.. onun yerine daha spesifik fan gibi birsey kullanmak istiyorum .. sensorler yüksek olunca fan dönsün . ayrıca internet üzerinden de kontrol edebileyim.. arduinoyu yakmadan nasıl bir yol onerirsiniz..

nasılsa vaktin var röle bağla bir tanesine dene işte. sitede role bağlatısı ıle ılgılı yazı var. bu garanti çalışır. kaaan role bağlamayı bılmıyo geçen bir hafta uğraştı çalıştıramadı röleyı, ondan öyle extra motor surucu fılan diyor hahaha kaana da laf çaktım :slight_smile:

peki hocam. Bu arada benm arduino gerçekten çok ısınıyor usbye bağlasam bile acaba bu normal bir sey mi yoksa gidip yeni bir arduino mu alayım Bağlantıları kontrol ettim yine birsey değişmedi . su lcd yi transistor kullanmadan pcf yontemiyle çalıstırmıştım sorunun kaynagını bilmeyince ne yapacagını bilemiyor insan… .. .

ısınmaması lazım buyuk ıhtımal pinlerden birinden fazla akım çekıryorsun. arduino pinine direk bağladığın akım çeken bir şeyler var veya direk girişe 12v kısmına bağlanmış birşeyden arduinoya kaçan bir akım var. arduino ısındığı için bir sure sonra duruyor.