GAZ DEDEKTORU

Arduinolu gas dedektoru tasarladım bitirme projesi olarak .Ama bir konuda eksiğim var çok uğrasmama rağmen beceremedim..Gaz sensor değerlerini gösteriyorum yüksek değerlere ulaşınca belirlenen adrese mail atabiliyorum . yapamadığım bunları yaparken aynı zamanda temsili ledler kullanrak gaz değerleri arttığında yansınlar ve ben onları aynı zamanda webten control edeyim ayrı ayrı hepsini yapıyorum ama aynı anda sağlayamadım ..yazdıgım kod buraya sığmadı acaba yazdıgım kodu gostersem bana yardım edebilecek fikir verecek bir arkadas yada hocamız varsa çok sevinirim. VE ARDUİNO uno kullandıgım için 9-12 arası pinleri galiba ethernet kullanıyor .. lcd de kullanıyorum 6 pini de o kullanıyor nem ve sıcaklık ,buzzer derken ledler için yer kalmıyor acaba bir çıkışı ıkı ayrı amaç için kullanabilir miyim.?. yoksa ARDUİNO mega mı almalıyım. teşekkürler

analog hariç dijital pinler için pcf entegreli port çoğaltıcı ile hallet yada mega al. sitede pcf entegreli lcd ve keybord süren bir yazı vardı galiba forumdada link vermiştim ama bir tara forumu bulursun kesin.

Peki hocam siz der demez karakoye gidip aldim ama galiba benim lcd Sayfadakinden farkli bir model ..umarim calisir . Tsk

hocam kodum çok uzun onda yazmadım buraya sorunum su webden değerleri gosteriyorum kontrol sayfasına girmek için bir şifre tanımladım ilk açılışta o şifreyi girmeden değerleri goremiyoruz.. şifreyi girdikten sonra değerlerin gorundğü sayfa snesor değerlerini güncellemek için her 5 saniyede bir kendini yeniliyor ve yine şifre sorgu bolumune gidiyor.. ne yaptıysam beceremediö şimdi hocaların karsısında boyle yaparsa zor durumda kalabilirim.. sorunun kaynagı hakkında bir fikriniz varmıdır? kodları gormeden zor bir sey istiyorum farkındayım . kod buraya sıgmıyor ama :=)

şifresiz gizli bir sayfadan okuyamıyormusun kim bilecek senin sayfanı?

Yani şifreyi ben koymak istedim . Mesela bu projeyi bir sirket kullansın ve herkes giremesin diye şifre koyayim dedim. Gereksiz mi oldu acaba

şifreli sayfa olsun gene normal kullanıcı ordan baksın. sen kendi işlerini kendi gizli sayfandan yap hem daha sade tasarlaki yuklerken hem zaman kaybetme hemde hafızan dolmasın :wink:

Peki hocam öyle deneyeyim teşekkürler. Şu sensör olayları kafamı karıştırdı belki bozuldu diye yeni sensörler aldım . Kodu çalıştırır çalıştırmak ilk değeri 0 vermeme rağmen değer 700 lerden başlıyor . Gaz verince değer artiyor ama 700 gibi değerle başlamasi hatalı gibi geliyor bana

sensorun datasheete bak analog sensorler bellı voltaj aralıklarda çalışabilir ayrıca sensor kablon uzunsa onlarda havadan sinyal bindirir veri hattına yukselebılır biraz

Peki hocam deniyorum .. bu arada lcd hakkında verdiğiniz fikir sayesinde iki anlog çıkışı kullanarak verielri lcd de yazdırmayı basardım bu sekilde digital çıkışları led yakmak için kullanabileceğim ve en az bir 100 liralık masraftan kurtulmuş oldum .. TEŞEKKUR EDERİM.

HOCAM falımda dayak vardı ama ben yine sorayım :=):. hocam gaz dedektoru yapıyorum . projede 3 sensor ,lcd kullanıyorum. .. ( inş dayaklık bir soru değildir) Arduino uno bilgisiyara bağlı gücü yetmiyor olabilir mi ÜÇ sensor ve lcd için..çünkü bir süre sonra sensorler kafayı yiyor değerleri sabit kalıyor

her sensor 50ma çekse üçtanesi 150ma eder. lcd de en 50 çeker etti 200ma. arduinoda çeksin 50ma toplam 250 ma kadar akım çekiyorsun demek. usb için fazla olabilir. adaptörle de takviye yap bir dene. hangi gaz sensorunu kullanıyorsun. gaz sensorunu devamlı aşırı yuksek dozda gaza maruz bırakırsan bır sure sonra doygunluğa ulaşır işe yaramaz hale gelir…

hocam MQ4 MQ5 MQ6 MQ7 MQ2 hepsini deniyorum başta değerler değişiyor sonra çalışmamaya baslıyor.. Uygun adaptor bakayım hocam.. DEVRE çalışıyor değerleri alıyor alarm veriyor mail atıyor . internetten kontrol ediliyor . ama o sruna çare bulamadım bir bir iki defa yeni sensor aldım onlarda bir süre sonra bozuluyor .. çakmak gazını veriyorum algılasın diye..

yarım saniye verip çekeceksin o da hafiften. yada şöyle yap çakmadan bir pıst ver açıkta ve bekle sonra yaklaştır sensore en ıyı hassas oyle olcersin.

peki hocam galiba gazı çok verdim ondan kaynaklanmış olabilir..bir iki saniye durmadan veriyorum ve 100 defa olmuştur bu olay

şimdi baktım senin sensorler 150ma çekiyormuş aynı anda 3 sensor eder 450ma, lcd ve arduinoyu etherneti de sayarsan nerden baksan 700ma filan çekersin kesin. o yukte usb akımı keser bir sure sonra koruma için en fazla 80ma verir. yani senin devre akım yetmediği için yamuluyor. adam gibi bir besleme yapın şuna. bir componentin önce datasheetıne bakın karakterıstıklerı nedir bır ogrenın yahu…

haklısınız hocam kusura bakmayın tam bakmadan soruyoruz size . şimdi bir tane adaptor takıtm 12v çıkış ve 2500 ma çıkış akımlı lcd birden titremete başladı bu seferde çok mu vermiş oldum usb çektim ama çare olmadı .. acaba besleme olarak ne onerirsiniz cumaya teslim etmem lazım projeyi..

uçlardan ölçtünmü nası bi adaptormuş o. adam gibi arduino uyumlu switch mode bişey bağla. sensorlerı bağlamadan dene bide titreme varmı bak.

9 v luk ve 800 ma lik . bir adaptor daha buldum onu koydum titreme kalmadı ama sensor değerleri yine değişmiyor… birde hocam usb kablosunu çektiğim anda lcd de sadece ısık kalıyor yazılar kayboluyor ve ledler sonuyor..Arduino bilgisyarsız da çalışır diye biliyorum

bağlantılarında sorun vardır nasıl bir iş yapıyorsan…bütün bağlantıları kontrol et. arduino uno mu var sende klon filanmı acaba