GPS

http://dx.com/cn-06-gps-receiver-super-u-blox-gps-module-w-active-ceramic-antenna-mwc-149340?item=1 Uzun süren gps modülü araştırmalarımdan sonra en ucuz ve mantıklı olarak bu modülü buldum. kargo dahil 26.40 dolar. Sipariş verdikten sonra aklıma bir kaç soru geldi. Her gps modülünün ayrı bir kütüphanesi var mı? Uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Başka gps ler için bulduğum sketch leri aldığım gps için kullanabilir miyim?

evet her modülün ayrı kütüphanesi var. başka kütüphanelerle de uyumlu olabilir. sonuçta yapılan işlem standart, uyumlu olabilirde. başka gps sketchlerini küçük değişikliklerle uygulayabilirsin. aldığın gps modülünün datasheet’i olsun yeter.

Evet datasheeti var, biraz inceledim 3.3v la calisiyo ve kabaca arduinoya uyumlu hibi gorunuyor. Daha once bu modulle yapilan arduino projesi bulamadim o yuzde biraz cekincelerim var. Modul elime gecince tecrubelerimi paylasirim, yanlis giden biseyler olursa size sorarim

Bana da lazımdı bir GPS modülü. Şöyle birşey buldum. Sizin bulduğunuza göre biraz pahalı.. Belki işinize yarar.. http://www.amazon.com/Dexter-Arduino-GPS-Shield/dp/B00453F8IC

Ayrıca koordinat formatını değiştirmeyi de göstermişler. http://dexterindustries.com/howto/arduinogpsprojects-gps-coordinates/

teşekkür ederim ben gps satın aldım kargoda şuan yakında elime geçer. 60 dolar + kargo ücreti çok pahalı. koordinat sistemini “derece” den "derece dakika"ya çevirmiş. UTM sisteme çeviren bir kod lazım bana

GPS elime geçti. Güzel çalışıyor. Tavsiye ederim

Projeni buradan paylaşırsan memnun oluruz.

16x02 lik standart bir lcd ekrana koordinatları yazdıran basit bir “El GPS’i” gps modülü : http://dx.com/cn-06-gps-receiver-super-u-blox-gps-module-w-active-ceramic-antenna-mwc-149340?item=1 Sorusu olanların sorularını yanıtlayabilirim… include <liquidcrystal.h>
LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);

include <softwareserial.h>

SoftwareSerial gpsSerial(10, 11); // RX, TX (GPS’teki TX pinini Arduinoya bağlamıyoruz)
const int sentenceSize = 80;

char sentence[sentenceSize];

int kntPin = 6; //LCD nin kontrast değerinin gönderildiği pin

void setup()
{
gpsSerial.begin(9600);
lcd.begin(16, 2);
pinMode(kntPin, OUTPUT);
analogWrite(kntPin, 55); //LCD en iyi 55 değerinde görüntü veriyor
}

void loop()
{
static int i = 0;
if (gpsSerial.available())
{
char ch = gpsSerial.read();
if (ch != ‘\n’ && i < sentenceSize)
{
sentence[i] = ch;
i++;
}
else
{
sentence[i] = ‘\0’;
i = 0;
displayGPS();
}
}
}

void displayGPS()
{
char field[20];
getField(field, 0);
if (strcmp(field, “$GPRMC”) == 0)
{
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print("ENL: ");
getField(field, 3); // number
lcd.setCursor(5,0);
lcd.print(field);
getField(field, 4); // N/S
lcd.setCursor(15,0);
lcd.print(field);

lcd.setCursor(0,1);
lcd.print("BOY:");
getField(field, 5); // number
lcd.setCursor(4,1);
lcd.print(field);
getField(field, 6); // E/W
lcd.setCursor(15,1);
lcd.print(field);

lcd.display();
delay(1000);

}
}

void getField(char* buffer, int index)
{
int sentencePos = 0;
int fieldPos = 0;
int commaCount = 0;
while (sentencePos < sentenceSize)
{
if (sentence[sentencePos] == ‘,’)
{
commaCount ++;
sentencePos ++;
}
if (commaCount == index)
{
buffer[fieldPos] = sentence[sentencePos];
fieldPos ++;
}
sentencePos ++;
}
buffer[fieldPos] = ‘\0’;
} </softwareserial.h></liquidcrystal.h>

Emre bey iyi akşamlar gps ile ilgili bazı sorularım vardı Bu modülü aldığımızda ek bi donanım almamız gerek var mı yoksa direk bağlıyor muyuz ? Eğer bağlıyorsak bağlantı şekli hakkında biraz bilgi verir misiniz ? Bu kodu yazdığımızda çıkan sonuçları bizimle paylaşır mısınız ? Ben sonucun enlem ve boylam olarak alınıp smsle gelmesini istiyorum ve google map den yer tespiti yapılsın

Bildiğim kadarıyla GPRS modüllerini yurt dışından aldığınız zaman onları kayıt ettirmeniz gerekiyor Türkiyede

GPS Global Positioning Service, GPRS General Paket Radio Service demek. GPRS moduller konumuz değil :slight_smile: ama bilgi doğrudur. gprs modullerin imei numaraları kayıtlı değilse iletişime kapatılıyor. tr den bu modulleri almanız lazım.

Bu modül TinyGps kütüphanesini desteklemiyor. Bu yüzden kullanımı biraz zor. Mesela istikamet açısı, hız gibi verilere ulaşmak çok zor, kendi kodunuzu yazmak zorundasınız. TinyGps kütüphanesini destekleyen bir modül ile bu işlemler çok basit

Ublox neo 6mv2 modülünü aldım ama koordinat almayı başaramadım yardımcı olur musunuz

Doctormonk.com adlı sitede venus gps and arduino diye bir yazı var. Orda kodları ve arduino bağlantılarını göstermiş. Ben o şekilde kullanıyorum

Tinygps kütüphanesinden almayı başardık sonunda gsm ile koordinatı sms atmaya uğraşıyorız :slight_smile: