Merhabalar, Elimde sim800f gsm modül var. Modüle 1 saat arayla ya da daha kısa sürede mesaj atınca bana cevap veriyor, ancak 5 saat sonra mesaj attığımda modül cevap vermiyor ve dolayısıyla arduinoyu resetliyorum.(Modülü arduino uno ile birlikte kullanıyorum.) Bu problemi nasıl çözebilirim?
birde şöyle dene modulden mi arduinodan mı onu anlayalım telefondan sms atarken opsiyon olarak teslim edildi bilgisini de iste uzun süreli beklemelerde bu bilgi gelmiyorsa modul kitlenmiştir aslında, modül kitleniyorsa power sorunun vardır modul operatorle bağlantıyı kaybetmiştir yeniden başlatman gerekebilir. resetlemeyle aynı şeyi yapıyorsun aslında.
Hocam, modülün datasheet ine baktığımda hiç uykuya girmemesi için “AT+CSCLK=0” şu şekilde bir kod gördüm ve modüle yazdırdım. Bir sıkıntı çıkmadı. 6 saat sonra cevap verdi, ancak anlamadığım bir nokta ben modüle uykuya girmesi ile ilgili bir komut vermedim. Sizce neden olabilir ?
arduino kıtlenıyordur kodlarını biraz daha kurcala
AT+CSCLK=0 önce ki durumu sorgulattırmadınız acaba ? , belki default ayarında 0 yerine 1 dir ve bu da belli süre sonra uyku moduna girebilir mi ? , ancak okoman hocamın dediği de çok mantıklı , çünkü mesaj gönderme gibi kalkış anında fazla akım çekiyor , beslemeniz nedir ?
Sorgulatmadım hocam, dediğiniz de olabilir. 2A lık bir güç kaynağı ile besliyorum. AT+CSCLK ile hallettim, şimdilik bir problem yok gibi.