Elimde Arduino UNO R3 ve Next’in YE-11G Ethernet - WiFi dönüştürücü adaptörü var. Ethernet Shield ile birlikte bu cihazla Arduino’ya WiFi özelliği sağlamış oluyorum. Ancak bir sorunum var. Test çalışmaları yaparken Arduino’yu USB ile WiFi modülünü ise adaptörü ile çalıştırıyorum. Ancak projeyi kutusuna koyduğumda yani standalone hale getirdiğimde tek bir kablo ile güç beslemesini yapıyorum. Hem arduinoyu hem de modülü tek adaptör ile besleme şansım var mıdır? Nasıl bir adaptör kullanmak gerekir? En olmadı iki farklı adaptörün içindeki devreleri çıkarıp AC uçlarını paralel bağlayıp kutunun içine koymayı planlıyorum ama. Tek adaptör ile olursa çok daha iyi ve hesaplı olacak. Kutu fazla da ağır olsun istemiyorum ayrıca.
1 amper ve ustu 9-12v luk adaptorler işinizi görür
ztan kullandığın cihazlar ufak amper ile çalıştığı için (örnek 50ma) ondan dolayı okomanın dediği gibi 1 amper senin işini hayli hayli görür. bu arada 1000ma = 1 amperdir. www.robotistan.com/12v-1000ma-adaptor
Arduinoyu ve WiFi modülünü paralel bağlı olarak bu adaptör ile besleyebilir miyim yani?
bahsettiğiniz wifi modul elektrığini nereden alıyor kendi adaptoru varsa onu kullanın
Modülün normalde kendi adaptörü var, ancak benim yapacağım projede arduino ve diğer parçalar (LCD, RTC entegresi vs.) bir proje kutusunda yer alacak. Arduino’ya ethernet shield taktım. Ama Wifi ile de bağlanabilmesi için kutunun dışına ethernet çıkışı ve modülü beslemek için 12v DC jak yuvası koyucam. Modülü kutuya takınca wifi yeteneği kazanmış olacak proje. 2 farklı adaptör kullanmaktansa tek adaptörle hem modülü hem de arduinoyu beslemenin yolunu arıyorum.
harici wifi moduller biraz fazla çekebilir 1A ona ayırmak lazım sen en az 1.5A 12V switchmode bir adaptorle beslersen guzel olur
LCD ekran, rtc module, 5v 1 way röle, IR alıcı ve buzzer bağlı arduionoya bütün bunları ve wifi modülünü 12V 1,5A adaptör ile besleyebilir miyim yani?