Merhaba arkadaşlar, otellerde kullanılacak bir proje geliştiriyorum oldukça ciddi ve getirisi de yüksek olan bir proje bu. Fakat kaygılarım var projemde arduino nano klon kullanacağım. Orijinal arduino değil yani maliyeti düşürmem gerekiyor o yüzden klon seçtim. Sormak istediğim klon arduino iki gün sonra beni yarı yolda bırakır mı. Sürekli power verilecek ve açık kalacak günlerce. Isınma, yanma vs sorunlarla karşılaşır mıyım ilerde. Tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
ilk defa proje yapıyorsanız dikkat edin ne tür işler olacak bilemeyiz ama kulandığınız kutuphaneler ve çevre elemanlarını iyi tanımanız lazım.
O zaman biraz projeden bahsedeyim bir de fikir danışayım sizlere. Aslında ilk bakışta basit bir proje. Şöyle ki; Otel odasında ki balkon kapısı açılınca klima kapanacak kapı kapanınca da klima açılacak. Şuan bunu yaptırabiliyorum. Fakat işin içine klima kumandası girince işin rengi değişiyor. Örneğin; Kapı açıldı ve klima kapandı diyelim, kişi klimayı kumandadan açtığı anda benim senaryo tamamen tersine dönüyor.Yani kapı açıkken kapalı olan klima kumandadan açıldı ve bir süre sonra kapı kapandı diyelim. Bu sefer klima kapanacak. Klimanın kapanma durumu kapının açık olduğu durumlarda olmalı. Bu ve benzeri senaryoları nasıl kurgulamalıyım. NOT: Kapı da kontak switch var switch birbirinden ayrıldığında röleyi tetikliyor röle de klimanın açma kapama butonunu kısa devre yapıyor.