Arkadaşlar internette 2 farklı satıcıdan 2 farklı uno aldım.Birisi Fcduino gibi bir marka ftdi çip kullanıyor diğerinin ismini hatırlamıyorum o da ch340 mı ne kullanıyordu..Bu ch340 mı ne dediğimin driverını falan kurdum ama cihazı windows görmüyor hiç birşekilde..kaç defa driver sildim yükledim ide sildim yükledim fakat nafile..Hiç birşekilde kuramadım daha doğrusu gösteremedim makineye.2 farklı makinede toplamda 3 saat uğraştım.. Diğer fcduino dediğim de ftdi usb çip kullanıyor cihazı takar takmaz birşeyler algıladı bende hop driverı falan yükledim.Dedim tamam ben hallettim bu işi..ARduino dan port seçtim cihaz seçtim yüklemeye çalıştım fakat ne zaman veriyi cihaza aktarmaya denesem rx ışığı 2-3 yanıyor sonra sönüyor ama ekran yükleniyor da kalıyor sonrada avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x1c bu hatayı veriyor sondaki hata kodu da sürekli değişiyor.. 2 cihazın da ledleri 1 er saniye yanıyor yani bootloader edilmiş..Çok acemiyim ne yapacağımı şaşırdım :S Orjinal arduino ve klon ama atmega6up mu ne kulllanan çipli arduinom çalışıyor canavar gibi..Ne yapacağım bu 2 arduino için arkadaşlar :S
Ben de klon ürünlerle oldukça başımı ağrıtıp çözüme çok sonra ulaşabilmiştim. Fakat en kestrime yol, klon ürünü aldığın satıcı ile irtibata geçmek. Yükleme yollarını veya driver dosyalarını en net onlar söyleyecektir.