linux

arduino uno klon var elimde Bilgisayarımda işletim sistemi olarak devamlı olarak linux kullanıyorum arduino yazılımının linux olanını indirdim ama kodları maalesef arduinoya göndermiyor

ch340 linux diye aratın bir

aşağıdaki komut ile usb ye okuma yazma izni ver. ama ttyACM0 sende farklı olabilir. farklı ise komutu sendekine göre düzenle. sudo chmod a+rw /dev/ttyACM0

sudo chmod a+rw /dev/ttyUSB0 ile okuma yazma izni verdim şimdi takip ekranında takip ediliyor ama program atmıyor.

driverdenmi kaynaklı diye ch340 diye aratıp buduğum driveri yüklemeye çalışınca aşağıdaki hatayı veriyor 2 slarikan@slarikan-pc ~/Downloads/ch340-ch341-linux-master % sudo make make -C /lib/modules/4.15.7-1-ARCH/build SUBDIRS=/home/slarikan/Downloads/ch340-ch341-linux-master modules make[1]: Entering directory ‘/usr/lib/modules/4.15.7-1-ARCH/build’ make[1]: *** No rule to make target ‘modules’. Durdu. make[1]: Leaving directory ‘/usr/lib/modules/4.15.7-1-ARCH/build’ make: *** [Makefile:7: default] Error 2 2 slarikan@slarikan-pc ~/Downloads/ch340-ch341-linux-master % :

Linux da ch340 driveri normalde kurulu gelir. ide yi sudo ile açmayı dene bakalım ne olacak

sudo ile açtım arduino yu program yüklemeyide yaptı Teşekkürler