Merhabalar, Elimdeki Arduino Mega ADK yı Android le bağlamaya çalışıyorum ancak Arduino IDE si içinde “Mega ADK Example” ları yok ve yükleyebileceğim bir yer de bulamadım..Dolayısıyla “ADK Accessories” denilen şeyler olmadan bu iş olmuyor. Nasıl çözücez?
Tools > Board dan Mega ADK secince examples icine 4-5 tane ozel example geliyor, Examples for Arduino MEGA ADK diye ben arduino ide 1.8.0 kullaniyorum. belki istediginiz ornekler ve kutuphaneler tercihe bagli oldugu icin vs konmamistir, sketch > include library > manage library sonrasi cikan ekranda kutuphane aratmak mumkun. benim bildigim mega icin diger arduinolardan farkli olarak usb host shield icin yazilmis kutuphane var, megaya uyarlanmis versiyonu. bence istediginiz bir sey varsa burada cikar.
Merhabalar, Evet haklısınız teşekkürler. Problemi çözdüm. Mega ADK ile Android uygulamamı çalıştırabiliyorum. Şimdi ise şu problemi aşmaya çalışıyorum; Mega ADK ve Android uygulaması için tasarlanmış olan ArduinoBlinkLED uygulaması Android ile Mega ADK arasında “aksesuar” olarak isimlendirdiği şu protokolü kullanıyor ; USB Usb; ADK adk(&Usb, “TKJElectronics”, // Manufacturer Name “ArduinoBlinkLED”, // Model Name “Example sketch for the USB Host Shield”, // Description (user-visible string) “1.0”, // Version “http://www.tkjelectronics.dk/uploads/ArduinoBlinkLED.apk”, // URL (web page to visit if no installed apps support the accessory) “123456789”); // Serial Number (optional) Ben ise, YUN ya da Arduino nun herhangi bir WiFi shield ini kullanarak Android ile WiFi arasında aynen yukarıdaki USB bağlantı protokolü (aksesuarı) gibi bir bağlantı protokolü arıyorum. Yani ölçülen verinin direkt WiFi den androidime gelmesini istiyorum. (Herhangi bir ağa ya da web sitesine yönlendirmeksizin) Mümkün müdür? Yani bu bir kütüphane meselesi midir yoksa Arduino kartlarında donanımsal bir revizyon mu gerektiriyor. Tşk..
telefonunuzdaki uygulama sunucu gibi wifi den çalışabilir. telefonunuzu wifi AP olarak tanımlarsanız cevre elemanlar telefonunuza baglanır yada Yunu wifi AP olarak konumlandırıp telefondan ulaşırsınız. bu daha cok tcp/ip yonlendırmesı pratıgı ile alakalı bırsey