motor kontrol

Hepinize merhaba arkadaşlar ben burada yeniyim. Aşağıdaki yazılım hakkında yardımcı olabilirmisiniz.Motor kısmında hata var mı (HIGH-LOW) ? iki kap arasında sıvı seviye kontrolünü sağlayacağım. const int echoPin=6; const int trigPin = 7; int kirmiziled = 3; int yesilled = 2; int motor1pin1=6; int motor1pin2=5; long sure; long cm; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(kirmiziled, OUTPUT); pinMode(yesilled, OUTPUT); pinMode(motor1pin1,OUTPUT); pinMode(motor1pin2,OUTPUT); } void loop() { pinMode(trigPin, OUTPUT); pinMode(echoPin,INPUT); digitalWrite(trigPin, LOW); delayMicroseconds(2); digitalWrite(trigPin, HIGH); //ses dalgasi uretildi delayMicroseconds(5); digitalWrite(trigPin, LOW); pinMode(trigPin, INPUT); sure= pulseIn(echoPin, HIGH); //İki ses dalgası arasındaki süre üretildi. cm= sure/29/2 Serial.print(cm Serial.print(“cm”); Serial.println(); // if (cm <= 4) { digitalWrite(kirmiziled,HIGH); digitalWrite(yesilled,LOW); pompa1(); }else{ digitalWrite(kirmiziled,LOW); digitalWrite(yesilled,HIGH); pompadur(); } delay(100); } void pompadur(){ digitalWrite(motor1pin1,HIGH); digitalWrite(motor1pin2,HIGH); return; } void pompa1() { digitalWrite(motor1pin1,LOW); digitalWrite(motor1pin2,LOW); return; }

Arkadaşlar biraz bu konu hakkında bilgi verirmisiniz? Bu şekilde motorlarda çalışma olur mu ? Bana biraz motor kısmı yanlış geldi de.

simdi motoru nasil surdugunuz onemli h koprusu ile mi suruyorsunuz ?

tek motor süreceğiim ve bunun için l298n kullanıcağım

kodlarda da bi sıkıntı yok gibi. devreyi bi breadboarda kurup denediniz mi ?

motoru süremedim arkadaşlar bi yardımcı olur musunuz kodlarda acaba ?

önce sorunu bir parçalasanız motor nasıl motor nasıl sürüyorsunuz koda bakınca motorun röle ile sürüldüğü hissine kapılıyorum. önce basitçe motoru 1 sn çalış bir saniye dur gibi bir test kodu yazsanız. sonra sonar ölçümü testi yapın o düzgün çalışıyormu. sonra hepsini birleştirin.

uln2003a motor sürücü entegresiyle 12vluk dc motor sürüyorum. Dediğiniz gibi motoru 1 sn aralıklarla çalıştırıp durdurdum ancak asıl sisteme bağladığımda süremedim.

motor sadece +/- bacakları olan dc motordur sanırım . motor açıktayken çalışıyor ama yüke bindiğinde çalışmıyorsa besleme akımı yetmiyordur motora daha iyi bir güç kaynağından akım verin. pompa1 de 2 pini birden kontrol ettiğinize göre uln2003 tede 2 pini motora bağladınız sanırım yada 2 motor çalıştırmayı planlıyorsun. aklıma başka birşey gelmiyor. varsa şemayı paylaşın ona da bakalım…