pro mini, altimeter sensör

İyi akşamlar herkese; Şimdiye kadar Arduino Mega ile ufak tefek şeyler yapıp öğrenmeye çalışıyordum. Kendi hobim üzerine yönelik bi proje geliştirmeye karar verdim ve bunun için 2.2" lcd ekran, altimeter sensör(BMP180), 433 Mhz alıcı verici, ve 2 adet pro mini aldım (imitasyon). Fakat pro mini için usb ara bağlantı board’u almadım. Pro miniyi upload edebilmek için, Arduino megaya Rx1-Rx1, Tx0-Tx0, Gnd-Gnd, Vcc-5v, Rst-Rst şeklinde bağladım fakat timeout hatası alıyorum. Bildiğim kadarıyla bootloader yüklü boardlarda. Acaba bağlantıda hata olduğu için mi olmuyor yoksa atladığım bir şey mi var? Bir de BMP180 için kullanılabilir bir kütüphane kodu bulamadım bu konuda da yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar :slight_smile:

Ezbere yaziyorum, yanlis olabilir. Rx-tx’e Tx-rx’olacak diye hatirliuorum. Bir kontrol edin.

Cevabınız için teşekkürler ama maalesef olmadı. İlk okuduğum kaynakta ben de böyle okudum fakat daha sonra başka bir yerde tx tx’e, rx rx’e olarak okuduğum için böyle yaptım. Tekrar 25 gün kargo beklemek istemiyorum ne yapabilirim sizce? :slight_smile:

robotistanda usb kablo var 2 gunde elinde olur uğraşıp zaman kaybetme bence. sonra çözersin nasılsa.

cevabınız için teşekkür ediyorum. Zor bir şey olmasa gerek diye düşünüyorum, Vakit buldukça deniyorum. Eğer olmazsa sipariş veririm sıkıntı değil. Acaba diğer konuda bilgisi olan var mı? BMP180 için kütüphane kodu arıyorum, bilen bulan varsa paylaşırsa sevinirim :slight_smile:

bmp180 3,3 Voltla çalışıyor diye anladım. siz 5 volt verdiyseniz sıkıntı olabilir değil mi?

evet yüksek voltaj sorun çıkartabilir, fakat 5v ile değil 3.3 ile kullanıyorum zaten :slight_smile:

pro mini için soruyorsunbuz sanırım, avrdude tarzı bir hata veriyordu. çok denedim ama olmadı. ebayden programlama devresi sipariş ettim tekrardan :slight_smile: