Processing - Android derleme sorunu

Merhaba arkadaşlar, Coşkun bey’in uygulama kitabındaki processing örneklerini denerken farkettim, benim processing ile android testlerimde hep aynı hatayı alıyorum. Debug bölümünde şöyle bir hata mesajı var; “BUILD FAILED D:\eln\processing-2.1.1\adt-bundle-windows-x86-20140321\sdk\tools\ant\build.xml:720: The following error occurred while executing this line: D:\eln\processing-2.1.1\adt-bundle-windows-x86-20140321\sdk\tools\ant\build.xml:734: Error running javac.exe compiler Total time: 6 seconds” sdk içindeki kurulum ve güncelemelerin hepsini yaptım. eclipse kurdum ve denedim çalıştı. AVD içindeki sanal makinem de çalışıyor, sadece processingte çalıştırma işini beceremedim. Export APK yapayım dedim onun içinde build işleminin tamamlanmasını istiyor sanırım. Bir fikriniz var mı?

Processing 2.0.3 versiyonunu kullanıyor musun?

2.2.1 versiyonu kurulu bilgisayarda! düşüreyim mi 2.0.3’e?

düşür.

2.0.3 kurdum o hata gitti fakat bu seferde avd açarken hata vermeye başladı, şöyle ki; “Shutting down any existing adb server…” ama bu sırada açık bir avd yoktu. Biraz araştırdım ve processingin appdatasında bulunan prefences.txt dosyasındaki android.emulator.port=5554 satırının 5566 olarak değişmesi gerektiğini okudum. gittim baktım benim txt içinde o satır yok. 5566 ve 5554 olarak her ikisiylede ayrı ayrı satırı ekleyip denedim ama sonuç aynı

Elinde Android cihaz varsa onda denemeni tavsiye ederim. Zaten bluetooth modül felan kullanacaksan cihaz kullanman lazım. Örnekleri cihazda test ettim, emülatörde de çalışmaları lazım ama.

Benim bilgisayarımda biraz karışık galiba aynı anda başka programlama araçları da açık birbirlerini sevmeyen programlar. telefona gönderip denerim birde teşekkür ederim.

bende coşkun abinin kitabını aldım, sdk managerden telefonumda olan 4.1.2 sürümü için gerekli olan şeyleri kitapta yazan şeyleri ve bir kaç şeyi daha yükledim. Coşkun abinin yazdığı kodlarıda internetten indirdim, telefonu bilgisayara bağlayıp run on device yazan yere tıklayınca BUILD FAILED C:\android-sdk\tools\ant\build.xml:542: Unable to resolve project target ‘android-10’ Total time: 0 seconds hatasını veriyor sorun ne olabilir? Processing 2.2.1 sürümünü kullanıyorum

Yukarıda da ve kitapta da yazdığım üzere Processin 2.0.3 versiyonunu kullanman lazım.

Şimdi onu indirdim ondada böyle bir hata verdi http://i.hizliresim.com/0bA93o.png edit: telefonda hata ayıklama açık

SDK’yı kurarken kitapta yazan versiyonları mı kurdun? Build tools vs…

kitapta yazanlar ve ekstra şeylerde kurdum. Fazladan kurduklarım sorun çıkarırmı

Bilmiyorum olmaması lazım. Sen yine kitaptaki gibi dene.

Aynı sorunu bende yaşadım kitaptakilerin aynısını yaptım olmadı, yabancı sitelerde gezinerek çözdüm sorunu. Kısaca açıklamaya çalışayım. 1-Processing’i kuruyorsun 32bit (ben son sürümü kurdum). 2-Android adk’yı kuruyorsun(kitapta gösterildiği gibi) 3- JDK’yı kuruyorsun listeden uygun olanı kur: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html Bunları kurduktan sonra processing için kitapta gösterilen ayarları yap (android modu ekleme v.s.) Şimdi çalışması için denetim masasından bazı ayarlar yapmak gerek; 1-Denetim masasından; sistemi aç, oradan sol tarafta ‘gelişmiş sistem ayarları’ kısmını aç 2-Açılan sistem özellikleri penceresinde; gelişmiş sekmesine tıkla 3-En altta ortam değişkenleri düğmesi var ona tıkla ve ortam değişkenleri penceresini aç açılan pencere iki kısımdan oluşuyor biz alt kısımdaki sistem değişkenleri kısmıyla çalışacağız. Buraya processing’in çalışması için ADK ve JDK’yı tanıtmamız gerekiyor. Alttaki yeni butonuna tıklıyoruz ve sırasıyla şunları ekliyoruz. 1-Değişken adı kısmına: JAVA_HOME Değişken değerine ise JDK’nın kurulu olduğu klasör içindeki bin dosyasının yolunu yazıyoruz Örneğin:C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_20\bin (sizde farklıdır) 2-Değişken adı :ADB_HOME Değişken değeri:Android-sdk’nın kurulu olduğu dosya altındaki platform-tools dosyasının yolu Örneğin: C:\Users\Hakan\AppData\Local\Android\android-sdk\platform-tools (sizde farklıdır) 3-Değişken adı:ANT_HOME Değişken değeri:Android-sdk’nın kurulu olduğu dosya altındaki tools\ant dosyasının yolu Örneğin C:\Users\Hakan\AppData\Local\Android\android-sdk\tools\ant (sizde farklıdır) 4-Değişken adı:ANDROİD_HOME Değişken değeri:Android-sdk nın kurulu olduğu klasör yolu Örneğin C:\Users\Hakan\AppData\Local\Android\android-sdk (sizde farklıdır) Bunları ekledikten sonra son olark; Sistem değişkenleri penceresinde “Path” isimli bir değişken var. Onu bulup düzenle butonuna tıkla. Karşımıza çıkan pencerede “Değişken değeri” kısmında yazan birsürü şey var onları silmeden yazıların en sonuna gidiyoruz ve oraya şunu ekliyoruz: ;%JAVA_HOME%;%ANT_HOME%;%ADB_HOME%;%ANDROID_HOME% Noktalı virgüllere, yüzde işaretlerine,alt çizgilere ve Buyük harflere dikkat edelim. Biraz karışık gibi oldu ama adım adım uygularsan çalışıyor.

Ben kitaptaki android programının aynısını yazıyorum , processing build ediyor emülatöre veya cihaza atıyor fakat hem cihazda hem de emülatörde uygulamayı başlatmak için tıkladıgımda açılmıyor ve "kapanmaya zorla " çıkıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bluetooth izinlerini aktif hale getirdin mi acaba?

Ben 2.2.1 (64bit) sürümünü kullanıyorum. bende Mode Manager bölümünde android yok sadece 3 seçenek var. 1- CoffeeScript Mode 2- Java Script Mode 3- Python ne yapmalıyım? (mümkünse her zaman için son sürüm kullanmayı tercih ederim)

Son versiyonu kullanmak her zaman en iyi çözüm olmayabiliyor. Şurada problemden bahsedilmiş. 2.2.1 versiyonunda Android modu ile ilgili: http://forum.processing.org/two/discussion/comment/25645#Comment\_25645

teşekkür ederim. müsait olduğumda bakıcam.

Merhaba, Processing 2.0.3 versiyonunda Mode Manager altında Android Mode görünmüyor? Yardımcı olabilir misiniz?