iyi günler arkadaşlar bir bitirme projemiz var bilgisayar programcılıgı bölümü öğrencisiyiz azda olsa elektronik bilgimiz var c# c++ php asp.net windowsphone bilgilerimiz var fakat elektronik kısmından pek anlamadıgımız için size danışmak istedim bize gerekli olan temel malzemeler nelerdir hangi motoru kullanmalıyız gibi bide gsm shield alsak internet üzerinden bağlantı sağlıyabilirmiyi ethernet shild gibi kablosuz olarak
Proje nedir? İnternetten quadrotor kontrolü mü? Bu proje için süreniz nedir? Daha önce hiç quadrotor uçurdunuz mu?
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Evet internetten quadrotor kontrolu 2.5 ay kadar Vaktimiz var maksimum daha önce böyle bir projede bulunmadım yardımınızı bekliyorum
Kusura bakmayın ama az elektronik bilgisiyle böyle bir projeyi 2.5 ayda bitirmeniz zor olabilir. Quadrotorlarla çalışmak başlı başına bir iş. Ayrıca pervane içerdiklerinden tehlikeli de. İnternetten GSM shield’le kontrol de sağlıklı olmayabilir. Network yoğunluğuna göre gecikmeler olacaktır. Proje konusunu kendiniz mi seçtiniz yoksa hocanız mı belirledi? Maalesef bu tür işlerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmayan hocalar bazen “uçabiliyorlar”. Belki hazır bir quadrotoru internetten kontrol etmeyi kastetmiştir hocanız. Ufak modellerden alıp kumandasını modifiye etmeyi deneyebilirsiniz belki.
Projeyi hocamız değil biz seçtik bu tarz elektronik programlamaya dayalı işleri seviyoruz fakat sizin dediğiniz gibi elektronik konusunda biraz sıkıntımız var İnternet konusunda bende çelişki deyim fakat kısıtlı mesafe olmamasından dolayı İnternet seçmek istedik daha önceden arduino ile araba kontrolü yapan arkadaşlarımız oldu fakat quadcopterin biraz detaya kaçtığını biliyoruz basınç işleri kuvvetler filende işin içine giriyor bizde bu nedenle motor seçimi pervane seçimini danışmak istedik bu saatten sonra geri dönemeyiz çünkü herkes bu projeyi yapacağımızı biliyor motor veya diğer tavsiyeleriniz varsa bekliyor ve ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz
Şurada daha önce benzer bir konu tartışılmış, faydalı olabilir: http://forum.arduinoturkiye.com/discussion/886/arduino-uno-ile-quadcopter-yapmak-muemkuen-mue-4/p1
gsm shield le internet kontrolu yapabilirmiyiz peki