Herkese selamlar. Ben arduino’ya yeni başladım. Daha önceden de ilgimi çekiyordu ancak, beni harekete geçiren proje aklıma gelene kadar, bu kadar ilgili değildim. Proje için de yavaş yavaş öğrenerek ilerliyorum. Şimdi başlıkta belirttiğim gibi elimdeki rfid 1050 ile beraber gelen anahtarlığı arduino unoma okutarak 13 nolu pindeki ledi yakmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki komutları yükledim ancak sonuç alamadım. Konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var. Not: RFID’in anahtarlıkta okuduğu id: 0306736 int ledPin = 13; // select the pin for the LED void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(ledPin, OUTPUT); } void loop() { //Below Serial1.available() checks my rfid reader input signal and print on serial monitor of Arduino.. and Serial1 is on pin RX1 19 (RX1 19 is the default pin for serial1 defined by Arduino developers “http://arduino.cc/en/reference/serial#.Uyvbq6iSzIg”) to which my rfid reader is connected if (Serial.available()) { int i = Serial.read(); Serial.print(i); } if (Serial.read() == 0306736) { digitalWrite(ledPin, HIGH) ; } }