Herkese merhaba, Bu benim buradaki ilk yazım olacak ben, http://www.instructables.com/id/Arduino-and-RFID-from-seeedstudio/ buradaki projeyi yaptım; benim sorum buradaki RMD6300 125 khz RFID Reader’ dan bu dahil 10 taneyi birbiri arasında konuşturmak bu UNO ile mümkünmüdür ? mümkünse eğer bunu yapmak için nereden yararlanabilirim.
rfid protokolu çok esnek bir protokol değil 5 bytelık bir veriyi okur veya yazar veri yazması da konbtrollu degıldır ve okuma yazma için antenindeki manyetik alanıın değişmesini algıladıktan sonra karttaki 5bytelık veriyi okur, acaba aktif tag mı kulllanmak istediğinizi demek istediniz ? birde bu okuma veya haberleşme alanı 5cm civarlarında olur. yapmak istediğiniz 10 tane rfid okuyucu yapayım herhangi birinden okuma yapınca bu okunan id bilgisini bir yerde mi toplamak istiyorsunuz?
passive kullanmak istiyorum, bu 10 tanenin her birini kapı olarak düşünelim bir tanesinde tanımlanan tag okutulduğu zaman bu kapıyı açacak.bunu yaparken bunların hepsi seri bir şekilde uno yo bağlı olması lazım aralarında da konuşuyor olması lazım mümkün mü _?
Tek arduino 10 reader verimli bir sistem olmaz. Her kapi icin bir reader modulu kullanmaniz daha iyi olur. Arduinolari birbiri ile haberlestirirsiniz.
teşekkür ederim