Merhabalar, üzerinde gps bulunan bluetooth kontrollü bir araç projem var, gps koordinatlarını her saniye akıllı telefonuma almak ve telefon ile aracı yönetmek istiyorum. Bu ikisini aynı anda nasıl yapabileceğime dair algoritmayı kafamda kuramadım. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar…
hangi kısımları yaptın. gps i okudun mu bluetooth ile iletişim kuruyormusun?
GPS modülden konum ile birlikte daha birsürü data gelir. Öncelikle sen bu datanın komplesini bir al, daha sonra içerinden konum bilgilerini ayıkla. Bu konum bilgilerini biryere yaz. Daha sonra bu konum bilgilerini bluetooth ile karşı tarafa aktar. Sıralaman böyle olmalı
bence bir tanesini interrupt yardımı ile yap. veri alma işin interrupt yardımı ile olsun , gönderme normal olsun.
Merhabalar, GPS’i okuma kısmı zaten tutoriallarda olduğu gibi, fakat aynı zamanda veri gönderme yapmam için hem alıcı hem verici kullanmam gerekiyor. NRF24L01 kullanmaya karar verdim bir de bluetooth yerine. Bu tarz bir çalışmaya da rastlamadım. Konum bilgilerini aktarabilirim fakat bu işi yaparken seri iletişimle veri gelip gelmediğini kontrol etmem gerekiyor. Interrupt mantıklı geldi fakat bunu NRF24L01 üzerinde nasıl yapacağım, yazılımsal bir interrupt olması lazım bildiğim kadarıyla…
Bence o kadarda karmaşık değil, GPS veri biçimi zaten sabittir. 1 saniyede bir sana bir dizi data gönderir. Senin burda yapman gereken şey, göndermek için kullandığın modülün performansına göre ( örneğin gönderme işlemini 2-3 saniyede yapıyor ise ) GPSten gelen kaç adet datayı önemseyeceğini belirleyeceksin. Eğer gönderici modülün 1 saniyeden az bir sürede gönderim işlemi yapıyor ise, en basit senaryo bu oluyor, Sürekli gpsi dinleyeceksin data geldimi onu göndereceksin gönderme işlemi bitince tekrar gpsi dinlemeye başlayacaksın.