Serial Porttan Yolladğım Veri yi Alamıyorum

Merhabalar Ben C# dan Aurdino için Uygulama Geliştiriyorum Öncelikle RGB Led ile Başlayım Dedim Basit Bir ColorDialog ile Renk Seçtirip O Rengin Kodların SeriPorttan Aurdinoya Yolluyorum Aurdino Bu Sayıları Almıyor Yolladğım Sayılar 0,255 Arasında Sürekli Farklı Farklı Değerler Alıyor

void setup() { Serial.begin(9600); } String veri; void loop() { if(Serial.available()) { veri=Serial.read(); Serial.println(veri); } } Aurdinoya Bu Kodu Yazıp Yüklediğimde Geri Döünş olarak 49 50 51 değerleri alıyorum

Yolladigin verinin binary degerini yolla yani “1” degeri 1 degil asc olarak 49 a denk geliyor yada gelen sayidan 48 cikar. 49 gelirse 48 cikar sayisal 1 elde edersin integer olarak tutarsin

Bütün Değerler Binary mi Geliyor Peki? Gelen Binaryi Convert Edemezmiyiz Yoksa Tek Tek Uğraşacakmıyız ? ?

string olarak yolluyorsun c# dan binary değeri yolla yani sayı 1 olacaksan yani integer 1 yollayacaksan c# tarafında bunu dönüştür oyle yollarsan arduıno tarafında da bunu ozaman integer 1 olarak okursun siz c# taraında 1 sayısı değil karakter “1” yolluyorsun bunun karşılığı integer 49 a denk geliyor bu nedenle 49 50 diye okuyorsun.