Servo sinyal kesme

Merhaba arkadaşlar, Bildiğiniz üzere servoya bir sinyal gidince o konuma gidip sabitleniyor servo kolu. Çevirmeye çalıştıkça o da konumunu koruyor. Benim yapmak istediğim sinyal geldiğinde servo o konuma gitsin, gittikten sonra da sinyal kesilsin yani istendiğinde kol çevrilebilsin. Benim aklıma gelen; röle yöntemi, konuma gittikten sonra röleyle sinyal kesmek. Başka bir yöntem var mı acaba ?

pwm modu bir kere aktıf olunca bir daha susmaz digitalwrite gibi fonksiyonların çalışmasın da izin vermez. ya arduino pwm regısterlerını kurcalayıp bır sekılde pwm ı keseceksınız, bir ihtimal de pwm sinyalının olduğu pini pinmode input yapılabılıyormu bır deneyın belkı saçmada olsa çıkışı keser işiniz görülür. yada kendi pwm kodunuzu yazıp pwm ı sadece siz istediğiniz zaman çalışmasını sağlarsınız bu sitede benım bir yazım var “olmak yada olmamak” orada soft pwm örneği yapmıştım oradaki ornekten belkı faydalanabılırsınız.

evet soft pwm kullanarak amacıma ulaştım teşekkürler. Kullandığım kod: int servo = 9; int angle; int pwm; void setup() { pinMode(servo, OUTPUT); } void loop () { for (angle = 0; angle <= 180; angle += 5) { servoPulse(servo,angle ); } delay(2000); for (angle = 180; angle >= 0; angle -= 5) { servoPulse(servo, angle); } delay(2000); } void servoPulse (int servo, int angle) { pwm = (angle*11) + 500; // Convert angle to microseconds digitalWrite(servo, HIGH); delayMicroseconds(pwm); digitalWrite(servo, LOW); delay(50); }