Arkadaşlar başlıktanda gördüğünüz gibi elimde lm35 sensor var bir adet bunla sıcaklık arttıkça fanı nasıl hızlandıra bilriim yardımcı olabilirmisiniz ?
fanı nasıl bağlayacaksın? direk arduino’ya bağlarsan arduino’yu yakabilirsin.
nasıl arduino yu yakablrm ? amaç şu sıcaklık arttıkça fan hızlansın
birde ben fanı nasıl dışardan besleyebilirim ? arduino dan kontrol etcem ama dışardan voltage vercem daha hızlı olması için
arkadaşım ilk başta fana uygun bir adaptör bulacaksın volt’una uygun sonra bir transistör yardımıyla fanı kapılıyacaksın resme http://320volt.com/wp-content/uploads/2013/04/fan-control-mosfet-lm358.png bakarsan yapan arkadaş mosfet kullanarak yapmış bu işi sende buna benzer bir şema kullanacaksın ve kesinlikle arduinoyu yakarsın 20ma çıkış akımı var diye hatırlıyorum en kötü fanlar bile 50ma akım çeker (yanlışım varsa düzeltin)
tamam kardeşim teşekkürler ona uygun adaptörde varda yukardaki şemanın daha basiti yokmu garanti hata yaparım ben ondan farklı bişey varmı ? Yardımın için çok sağol
fanın hızını ayarlamadan bir röle ile fanı devreye sokar çıkarırsın daha kolay.
arkadaşlar sorunu çözdüm transistor ile çok kolay bir şekilde yapılıyor arduino kitabında var isteyen arkadaşlar olursa belirtsin burdan yazıyım teşekkürler yardımınız için
Nasıl yaptın acaba bende böyle bişey yapmak istiyorum ve arduino kitabını nerden aldınız.
robotistanın sitesinde başlangıç kiti içerisindeki kitap transistör ile beslemeyi halletnmi gerisi kolay şu int bulabileceğin sıcaklık arttıkça led rengi değiştiren bi yazılım var onu oynadım biraz kolay haloldu
Tamam teşekkürler
pwm kontrollü bir fan edinirsen, arduino pwm çıkışlarında fana hız verebilirsin. fan besleme gerilimini ayrı bir kaynaktan verirsin. tahminimce pc kasası ısındıkça hızı artan bir fan yapmak istiyorsun. pc içerisinde gün kaynağından fanı sürecek enerjiyi elde edebilirsin.