merhaba. ben bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. daha önceden hiçbir elektrik bilgim yok. arduino ile hem bir şeyler öğrenmek hemde fizik projemi yapmak istiyorum. standart düzeyde c bilgim var henüz sadece. sizce nereden nasıl başlamalıyım, parçaları öğreten herhangi bir kitapçık vs bir şey bulabilirmiyim set olarak almayı planlıyorum. proje için termometre veya dijital saat düşünüyorum hangi arduinoyu almalıyım yardımcı olursanız sevinirim
arduino uno ile başlayın internette bulacağınız örnek programların çoğunluğu uno da çalışır. sitemizdeki(arduinoturkiye.com) yeni başlayanlar için olan yazıları bir okuyun gözden geçirin. sitemizin yazarlarında coşkun taşdemirin yeni başlayanlar için yazdığı kitapları bir inceleyin derim. ayrıraca robotistan.com da arduino kitabını başlangıç seti ile beraber alabilirsiniz. burada bize reklam yaptığımız konusunda eleştiri gelebilir. coşkunun yazdığı arduino kitabı bir elektronik mühendisi tarafından türkiyede yazılmış ve yayınlanmış ilk türkçe kaynaklardan biri olması nedeniyle tavsiye ediyoruz başka yayınlanmış kitaplar da var ancak yeni başlayanları hedeflemedikleri için şu anda onları tavsiye etmiyoruz. kolay gelsin