Arduino uno da sayaç yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
biraz daha detay verebilirmisin. Kişi sayma sayacımı, butona basıldığında çalışan sayaç mı, belli bir zamanda atan sayaç mı, dolap kapısı açılıp kapandığını sayan sayaç mı? bunun gibi bir sürü sayaç var sen ne istiyorsun önemli olan o
sulama sistemi yapacağım ve burada sulama bittikten zamanı sayıp ,en son sulamanın ne zaman yapıldığını ekrana yazdırmak istiyorum
bunun için millis fonk yeterli olur diye düşünüyorum. millis fonksiyonunu başlatırsınız ve zaman diye bir değişken tanımlarsınız.daha sonra başladığında time değişkeni millise eşit olur. ve millisten time değişkenini çıkartırsınız. yani şöyle millis(); çalıştı zaman=millis(); if(sulamavar && ) zaman1=millis(); else gecensure=zaman1-zaman yani şöyle düşenelim sulamadan önce millis ms cinsinden sürekli zamanı döndürüyordu diyelim 3.saniye de sulama başladı time değişkeni 3.saniye şuanda. millis sürekli artmaya devam ediyor.daha sonra sulama bitti çıkaralım ikisini. bir de timer yöntemiyle olabilir. https://www.youtube.com/watch?v=LLvearXQrW4 takip edebilirsiniz.