Usb Device Not Recognized

Merhaba bende arduino leonardo vardı ve bir hafta öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum . Bir anda bilgisayarda arduino yu taktığımda Usb Device Not Recognized hatası almaya başladım . Bilgisyara başka bir cihaz taktığımda görüyor ve usb kablosunda da sorun yok . Bu yüzden acaba arduino mu yandı deyip yen bir arduino leonardo aldım ama yeni arduinoda da aynı hatayı aldım . Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu , ne yapabilirim ?

çözülürmü bilmiyorum ama arduino ideyi kaldırın bilgisayarı kapatıp açın arduinonun son versiyonunu indirim tekrar kurun bilgisayarı bir daha kapatıp açın blutooth açıksa onları da kapatın. arduino ideyi açmadan usb ye leonardoyu takın bekleyin bilgisayar özelliklerınde usb de seriport görünüyomu bakın sonra arduino ıdeyı açın oradan kontrol edin.

device maneger a girip driverı yüklemeye çalışıyorum . arduinonun olduğu yerden arduino.inf dosyasını seçiyorum ve sonrasında şöyle bir hata veriyor http://i.hizliresim.com/XY7Wb3.png .

dediğim gibi yaparsan iyi olurdu, yeni arduino setuplarda kendi içinde usb driver da geliyor o nedenle yukarıda bır suru adım yazdım o driverlar sorunsuz yuklensın dıye bu kurulum ve kadırma işlemlerınde usb de cıhaz takılı olmasın. arduinoyu kaldır kapat aç tekrar kur sonra usb ye tak sonra aruıno ıdeyı çalıştır sıra bu…

dediklerinizi sırasıyla yaptım ama yine en baştaki gibi arduino other device da unknown device olarak gözüküyor .

şu an aklıma başka bir şey gelmiyor.

Teşekkürler hocam . Çözüm önerilerine açığım