Arkadaşlar merhaba,yapmak istediğim proje şudur,arduino uno sürekli çalışacak gün boyu,uzaktan kumanda ile tuşa bastığımda ledler yanacak kapat tuşunda kapanacak tek olay budur.Şimdi sormak istediğim soru ise şunlar; sürekli çalışması bir sıkıntı çıkarır mı ? Sürekli çalışacağı için elektrik tüketimi ne düzeyde olur? Elektronik detaylardan anlamam ama sonuçta günde yarım saat led yanacak fazla elektrik harcamazsa eğer bunu nasıl bir elektrik ile besleyebilirim priz harici ? Şimdiden teşekkürler
Hangi tur led’i kullanmayi planliyorsunuz? Standart duvar adaptoru ile aylarca sorunsuz çalışır ve 3-5mm lik standart ledleri kontrol eder. Power led, şerit led vb seyler icin ayrica surucu ve besleme devresi kullanarak yapabilirsiniz
Şerit led kullanmayı düşünüyorum.batarya veya akü ile nasıl sağlaabiliriz bu durumu ekonomik olarak ?
Serit led’i en ucuz hazir sistemlerle kullanabilirsiniz, ozel bir sey yapmayacaksaniz piyasada satilan led surucu devreleri isinizi cozecektir, diger türlü pahali bir cozum yapmak zorunda kalirsiniz. led satan yerlerde bir kac tipte kontrol edilebilen serid led suruculer satiliyor, onlari incelediniz mi? Isinizi cozmeyen kisimlari neler? Bunlari inceledikten sonra arduino ile şerit led surme orneklerini inceleyiniz.
O sistemleri incelemedim çünkü aslında ihtiyacım olan birşey yok.Yani bunları sormamdaki tek amacım arduino ile birşeyler yapmak.Kumanda ile ışık yakmak istiyorum dediğim gibi tek sebep hobi olarak uğraşmak istemem.Ayrıca sonrasında birşey yapmak istersemde istediğim gibi programlama hakkımın olması ![]()
Elektronik bilginiz varsa şu linkde arduino için temel bağlantı şemalarını inceleyebilirsiniz. Arduinonun led için kullanacağınız pinine transistör bağlayıp 12V ile şerit ledi sürebilirsiniz. http://arduinoturkiye.com/arduino-temel-baglantilar-arduino-basic-connections/ Ayrıca uzaktan kumanda olarak ne düşünüyorsunuz. RF, IR, Bluetooth v.s.
Oyleyse butce sorunu yok o zaman, ilk olarak standart led’i kumanda ile kontrol etmeyi saglayin, isin buyuk kismini halletmis olacaksiniz. ardindan power led, serit led gibi harici beslemeli sistemleri kontrol etmek icin ugrasir istediginizi yaparsiniz. Dogrudan ekonomik yollar aradiginizda bunun en kolay yolu hazir sistemleri denemektir, cok bos vaktiniz varsa daha ucuzunu yapabilirsiniz ancak.