Tanımak yüz bir proje üzerinde çalışıyorum. Proje fikri aşağıdaki gibidir: Bir GSM/GPRS kalkan ile bağlı bir arduino var. Bu arduino Internet’e bağlanma olanağı verir. Ayrıca bir kamera için özel bir kalkan bağladıysanız. Kamera fotoğraf çekmek ve bunları upload başardı şimdi asphostportal.com bir webhost için FTP kullanarak Yüzü bir önceden kaydedilmiş SQL veritabanı ve arduino bir metin dosyasında tanınan kişinin adı ile FTP üzerinden cevap edebilmek için web barındırma olmayacak bir sorundur. Tabii bu konuda, ben SD kart ile 's arduino için bağlı kalkan var. Eğer ilk etapta mümkündür nasıl olacak o iş üzerinde sizin fikirlerinizi almak isterim? Defa bazı uygulama fourms yüz tanıma özelliği VB’de bitmiş gördüm. -Btw onlar düzenli fourm değil ASP.net vardır - bu fourms ana bilgisayara yüklemek ve bir şekilde FR yapmak için kullanmak bir yolu var mı? Teşekkür ederim
arduino ile yapılacaklar: kamera ile görüntü okunup gprs ile web sitesine yollanır ve işiniz burada biter web sitesinde yapılacaklar: arduinodan görüntü alınır ve kaydedilir görüntÜ tanıma algoritması çalıştırılır opencv ile olabilir. genel köz kaş burun ağız ve yüz argonomisi tespit edilir ve veritabanına kaydedilir veya diğerleri ile karşılaştırılır. sonuç arduinoya yollanır. tavsiye: görüntü yakalama ve yollama işlemleri için rasbery pi kullanın
dediklerinden anladığım kadarıyla zaten fotoğrafı alıp sunucuya göndermiş. Opencv ile gerekli işlemleri yapamıyor heralde onu soruyor. haklıysam cevap verebilirim. opevcv kutuphanesinde fena degilim.
bu arkdaş yabancı galiba çeviri yapmış sorularını bir garip zaten. opencv arduinoda zor çalışır hafıza yetmez buyuk ihtimal. raspi de yapan cok var
beaglebone kullanılması tavsiye ediyorlar genelde. ama raspry pi ilede ornekler var. ben c# ile opencv calistim biraz