Konuyu yazacağım kategoriyi yanlış seçtiysem özür diliyorum.. Pek uygun başlık bulamadım.. Konu şu; Herhangi bir zamanlama komutu girmeden arduino seri port ekranına ne kadarlık bir zamanlama ile veri gönderiyor ? ADXL 345 sensörü zamanlama belirtmeden, örneğin delay(500); gibi bir değer vermeden verileri ne kadarlık bir hassasiyet ile seri port ekranına gönderiyor ? Sağlıcakla…
seriport hızı diyelim 9600 baut ise 1/9600 =104 microsaniye bit tir. rs232 stgandartında veri 10bit olarak yollanır 1 startbit+8bit data+1 stop bit. buradan bir byte veri için 1040 microsaniye yada 1.04 milisaniye /byte surer yollyacağınız veriyi buna göre hesaplayabilirsiniz. hızı 115200 yaparsanız bu sure bayağı düşer. bu veri tansfer hızınız olur. birde veriyi elde etme hızınız vardır sensorden, bunun için o sensorun datasheetine bakarsınız. eğer adc ise 3-5milissaniye word tip veriyi elde edersiniz. spi ise işlemci clock hızına yakındır. i2c ise 400khz civarıdır. ayrıca arduino kodu performans olarak yuksek değildri saniyede 10-30 paket veriyi anca okur gibime geliyor
ilginize çok teşekkür ediyorum.. Konuyu biraz anladım. Ancak daha teknik şekilde araştırmalıyım. Saygılar…